Kada ste položili ispit iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila, možete započeti s nastavom iz predmeta Upravljanje motornim vozilom.

Pohađanje ove nastave dogovarate sa vašim instruktorom vožnje.

Nastava iz ovog predmeta traje najmanje 35 sati.

Jedan sat traje 45 minuta, a blok sat 90 minuta.

Prvih 5 sati nastava je individualna, po jedan školski sat, a kasnije se nastava može provoditi i po dva sata.

Nastava se može provoditi sa najviše tri kandidata za vozača.

Po novom Pravilniku za osposobljavanje kandadata za vozača u vozilu može biti i roditelj ili skrbnik kandidata za vozača.

Sa jednim kandidatom instruktor ne smije izvoditi nastavu više od dva nastavna sata dnevno, osim provedbe nastave na autocesti ili noću.

Instruktor vožnje pokazivat će vam kako se izvode pojedine vještine, a vi ćete ih uvježbavati ponavljanjem.

Instruktor vožnje će vas redovito informirati kako ste svladali pojedine nastavne jedinice, što će evidentirati u Knjižici kandidata za vozača.

Tijekom vožnje redovito ponavljajte prometna i sigurnosna pravila, jer ćete tako znatno lakše i kvalitetnije svladati vježbe iz vožnje.

Kada svladate propisane sadržaje, instruktor vožnje i voditelj autoškole potpisat će potvrdu u Knjižici kandidata za vozača, čime ste stekli pravo prijavljivanja ispita iz ovog predmeta.

Ukoliko smatrate da vam instruktor vožnje neopravdano produžava osposobljavanje, obratite se bez ustručavanja voditelju autoškole, zahtijevajte predispitnu vožnju, odnosno promjenu instruktora vožnje.

  • 22ivan2

Leave a Comment